hvor mange kalorier forbrænder man når man prutter
Lad os teste din viden omkring hvor mange kalorier forbrænder man når man prutter! Tag quizzen alene eller inviter dine venner til at deltage på Quizspil. Det er den perfekte måde at have det sjovt og lære noget nyt, uanset om du er alene eller sammen med venner. Mød udfordringen, og find ud af, hvem der ved mest om hvor mange kalorier forbrænder man når man prutter!
/5
6

Hvor mange kalorier Quiz

1 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier skal man forbrænde om dagen?

2 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at gå 1 km?

3 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier skal man have?

4 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i en sun lolly?

5 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier skal man have om dagen for at tabe sig?

Your score is

0%

Prutter og kalorier

Har du nogensinde spekuleret over, hvor mange kalorier du forbrænder, når du prutter? Måske ikke det mest almindelige emne at diskutere, men faktisk kan der være nogle interessante fakta at lære om dette naturlige fænomen.

Når vi prutter, frigiver vi gas fra vores fordøjelsessystem. Denne gas består hovedsageligt af nitrogen, oxygen, carbon dioxide og methane. Det er primært methane, der giver prutter deres ubehagelige lugt.

Men hvad med kalorier? Der er faktisk en lille mængde kalorier forbundet med at prutte. En undersøgelse har vist, at en enkelt prut kan forbrænde mellem 17 og 25 milligram fedt. Dette svarer til omkring 1/67 af en kalorie.

Så selvom det ikke er meget, kan man teknisk set sige, at man forbrænder nogle kalorier ved at prutte. Dog er det vigtigt at huske på, at pruttens egentlige formål er at slippe af med overskydende gas i vores krop – ikke at være en slags træningsøvelse!

Så næste gang nogen fortæller dig, at du skal stoppe med at prutte fordi det er uhøfligt eller upassende, kan du altid svare med et smil og sige: “Jeg brænder da lige lidt ekstra kalorier!”