hvor mange kalorier er der i flødekartofler
Lad os teste din viden omkring hvor mange kalorier er der i flødekartofler! Tag quizzen alene eller inviter dine venner til at deltage på Quizspil. Det er den perfekte måde at have det sjovt og lære noget nyt, uanset om du er alene eller sammen med venner. Mød udfordringen, og find ud af, hvem der ved mest om hvor mange kalorier er der i flødekartofler!
/5
6

Hvor mange kalorier Quiz

1 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i en øl?

2 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier forbrænder man ved at cykle?

3 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i en fransk hotdog?

4 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i et glas rødvin?

5 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier skal man have?

Your score is

0%

Flødekartofler er en lækker og populær ret, som mange danskere nyder at spise. Men hvor mange kalorier er der egentlig i denne cremede kartoffelret?

En typisk portion flødekartofler indeholder omkring 400-500 kalorier, afhængigt af ingredienser og portionsstørrelse. Den primære kilde til kalorier i flødekartofler kommer fra kartofler, fløde, smør og ost.

Kartofler indeholder omkring 80-100 kalorier pr. 100 gram, fløde bidrager med omkring 300-400 kalorier pr. dl, smør tilføjer ca. 700 kalorier pr. 100 gram, og ost har omkring 300-400 kalorier pr. 100 gram.

Hvis du ønsker at nyde flødekartofler uden at overskride dit daglige kalorieindtag, kan du overveje at skære ned på mængden af fløde, smør og ost i opskriften eller evt. erstatte nogle af ingredienserne med mere magre alternativer som f.eks. skummetmælk og let creme fraiche.

Husk også at balancere din kost med masser af grøntsager og proteiner for at sikre et varieret og næringsrigt måltid.