hvor mange kalorier er der i et lg
Lad os teste din viden omkring hvor mange kalorier er der i et lg! Tag quizzen alene eller inviter dine venner til at deltage på Quizspil. Det er den perfekte måde at have det sjovt og lære noget nyt, uanset om du er alene eller sammen med venner. Mød udfordringen, og find ud af, hvem der ved mest om hvor mange kalorier er der i et lg!
/5
6

Hvor mange kalorier Quiz

1 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier skal en kvinde have om dagen for at tabe sig?

2 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i sushi?

3 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i popcorn?

4 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i et æg?

5 / 5

Category: hvor mange kalorier

Hvor mange kalorier er der i gulerødder?

Your score is

0%

Et æg er en del af mange menneskers kostplaner, da det er en god kilde til protein og andre vigtige næringsstoffer. Men hvor mange kalorier er der egentlig i et æg?

Et gennemsnitligt stort æg indeholder omkring 70 kalorier. De fleste af disse kalorier kommer fra æggehviden, som primært består af protein. Æggeblommen indeholder også nogle kalorier samt sunde fedtstoffer og andre næringsstoffer.

Hvis du ønsker at vide præcis, hvor mange kalorier der er i et æg, kan du veje det. Et stort æg vejer normalt omkring 50 gram, men vægt og størrelse kan variere lidt. En tommelfingerregel er, at et stort æg indeholder omkring 70 kalorier, mens et mellemstort æg vil have lidt færre kalorier.

Hvis du er på en diæt eller forsøger at holde øje med dit kalorieindtag, kan det være nyttigt at vide, hvor mange kalorier der er i de madvarer, du spiser – herunder æg.

Æggene kan tilberedes på forskellige måder, hvilket også kan påvirke antallet af kalorier. Kogte eller pocherede æg vil have færre kalorier end stegte eller bagte æg på grund af den ekstra olie eller smør, der bruges under tilberedningen.

Så næste gang du spiser et æg, kan du tage højde for antallet af kalorier for at sikre dig, at det passer ind i din kostplan og dine ernæringsmæssige behov.